Europæisk ungdomsudveksling

SDOs lokalafdeling i København gennemførte igen i år et større udvekslingsprojekt, hvor  30 unge fra tre forskellige organisationer var samlet i Tingbjerg. Projektet var bevilliget af EU’s Aktive Unge program administreret af undervisning – og forskningsministeriet.

Hele udvekslingen varede 10 dage, hvor 30 unge piger og drenge deltog i de mange aktiviteter, som der var sat på programmet. Der var masser af oplæg fra rollemodeller, prominente personligheder samt andre interessante foredragsholdere. Derudover var der masser af øvelser, lege og simulationsspil, som skulle være med til at styrke de unge kompetencer, samarbejde og selvtillid. Sidst men ikke mindst blev der afviklet flere workshops, hvor de unge fik træning i præsentationsteknik samt finpudset deres cv’er.

Projeket er en del af SDO’sarbejde for at inkludere unge i civilsamfundet samt styrke det transnationale samarbejde mellem de forskellige diasporaorganisationer i Europa. SDO København har gennemført eller deltaget i over 23 ungdomsudvekslinger i hele Europa samt én afholdt i Minneapolis, USA.

Det var et utroligt spændende arrangement, hvor vi unge kunne mødes med andre somaliere fra andre lande og få udvidet vores horisont omkring situationen generelt i Europa. Hvad er det for nogle udfordringer, vi skal tackle? Hvordan forholder vi os til transnational identitet i forhold til at være både europæer og somalier samtidig?  Jeg har fået styrket mit selvtillid og mødt masser af fantastiske mennesker, som jeg stadigvæk har en tæt  kontakt til. Jeg følger, at jeg har fået udvidet mit europæiske netværk, som meget hurtigt er blevet min europæiske familie.

Amal Farah(Storbrittannien)